Het nieuws van Prefunko

Lees hier de laatste berichten op het gebied van bouw en de vernieuwingen bij ons prachtige bedrijf. 

We nemen u een mee in ons productieproces van de prefab funderingsbalken.

Vervanging bovenloopkranen

Mei 2019 heeft Prefunko twee bovenloopkranen vervangen in haar fabriekshal voor de prefab funderingsbalken.

Deze beide kranen zijn uitgerust met de nieuwste technieken voor het veilig en gecontroleerd hijsen van de wapeningskorven en het eindproduct; onze prefab elementen.

Neem contact op

Extra nieuwe mallen

Oktober 2019 operationeel geworden: wederom extra mallen van 400 mm breed. In totaal hebben we nu 200 meter mal ter beschikking voor het produceren van funderingsbalken met een breedte van 400 mm.

Neem contact op

Nieuwe mal 400

April 2017 heeft Prefunko twee nieuwe mallen van 400mm breed aangeschaft. Een kleine impressie van de plaatsing tussen de bestaande mallen.

Neem contact op

‘Langer doorwerken bij gebruik prefab’

De overheid moet gebruik van prefab funderingsbalken stimuleren dan wel dwingend voorschrijven. Volgens Prefunko BV uit Hardinxveld-Giessendam en drie andere betonproducenten in ons land kan dit er voor zorgen dat bouwvakkers langer kunnen doorwerken. 

 

Namens die bedrijven schreef de Bond van Fabrikanten van Betonproducten (BFBN) hierover naar de ministers Donner (volksgezondheid) en Van der Hoeven (economische zaken). De brief ging ook naar de fracties in de Tweede Kamer, werkgeversorganisaties en projectontwikkelaars. 

 

Lees het bijhorende artikel uit de Cobouw.

 

In 1962 startte Jan van Vliet senior een betonstaalvlechtbedrijf onder de naam J. van Vliet Vlechtwerken. Omdat hij van mening was dat de manier van werken efficiënter en schoner kon, hield van Vliet zich zijn hele werkende periode (al) bezig met innovatie.

Jan van Vliet senior startte met het produceren van wapeningskorven in de productiehal, en dus niet in het werk op de bouw. Later ontwikkelde van Vliet senior de kant en klare betonbalken. Hiervoor is in 1983 Prefunko opgericht. Vervolgens bedacht van Vliet een manier om de prefab betonbalken verend op de palen te leggen; de manchet kwam tot leven waar in 1985 octrooi op verkregen is. In 1987 ontving van Vliet de bouwwereldonderscheiding voor het prefab funderingssysteem.